Herman Bolle

Researcher/advisor

h.bolle@panteia.nl
079-3222862

Herman Bolle werkte vanaf 1987 bij IPM (Instituut voor Psychologisch Marktonderzoek), dat sinds 2008 is opgegaan in Panteia. Op dit moment is hij senior consultant, een functie waarin hij zijn zeer ruime ervaring  op het gebied van marketingonderzoek op een breed terrein voor opdrachtgevers kan inzetten. Herman is gespecialiseerd in het vertalen van marketingstrategische en –tactische issues naar adequate onderzoeksoplossingen en het maken van de vertaalslag van onderzoeksuitkomsten naar praktisch bruikbare resultaten. Dit op basis van echt inzicht in wat er leeft bij de doelgroep.

Hij maakt daarbij vooral gebruik van de vele tools die kwalitatief onderzoek te bieden heeft. De betrokkenheid van opdrachtgevers bij dergelijk onderzoek acht hij van grote waarde, gegeven de gezamenlijke ontwikkeling in het denken ten aanzien van het onderwerp van onderzoek en het leggen van de basis voor de uiteindelijke implementatie van de conclusies uit onderzoek. Herman’s expertise ligt met name op onderzoek dat de ontwikkeling van merken, producten/diensten en communicatie ondersteunt. In concreto kan het hier gaan om het genereren van werkende insights, het bepalen van een onderscheidende positionering van merken en producten, of optimalisering van reclame of verpakkingen.

Daarnaast houdt Herman zich bezig met inventariserend of evaluatie-onderzoek als basis voor te bepalen strategieën of beleid (customer/consumer journey, market review, etc.). Als het gaat om branches heeft Herman vooral ervaring op de volgende gebieden: fmcg (met name food), agri-business, durables, fondsen/goede doelen, verzekeringen, retail, zorg en farmacie.